Šátek MOM by Omnifera - recenze

O tom, že chci svoje dítě nosit v šátku, jsem byla přesvědčená ještě před prvním porodem. Už je to víc než pět let, kdy jsem na nejmenovaném eshopu s dětskou výbavou koupila první šátek, na který jsem narazila. Hrubý. Těžký. Nepříjemný. Dodnes si pamatuju na svoje první pokusy o navázání, které skončily pláčem. Mým i miminka. Naštěstí jsem se nevzdala, začala pátrat a postupně jsem rozkrývala taje nošení. Zjistila jsem, že existuje něco jako je gramáž, materiál, vazba a příměs... Od té doby už jsem vyzkoušela více než patnáct různých šátků, odnosila tři děti a zjistila, že co se šátků týká, není nad osobní zkušenost.

 

Šátek od české značky MOM by Omnifera je takovým evergreenem mezi pevnými šátky. Je z kvalitní bavlny, velmi precizně utkaný, minimalistický. Dobře se dotahuje, nepotřebuje dlouhé zanášení, a už od prvních navázání je velmi příjemný. Úvaz s ním zvládne i nováček. Mně osobně vyhovuje i jeho minimalistický design. Hodí se ke všemu, což je velká výhoda, pokud máte stejně jako já neodložitelné děti, a tak ho máte na sobě prakticky pořád. Je příjemný na úplně malá miminka, ale rozhodně zvládne odnosit i větší batole. Stačí trochu upravit úvaz.

Díky svému složení (100% bavlna) taky nepotřebuje žádnou významnější péči. Vyperete, necháte volně rozložený uschnout, a druhý den můžete zase navázat. Půjde to lépe, pokud ho lehce přežehlíte, ale kdo neviděl žehličku ani nepamatuje tak jako já, se obejde i bez toho. 

 

Za mě nejlepší volba mezi pevnými šátky. Pro novorozeňátka i větší batolata. Tříměsíční jsem s ním odnosila několik týdnů prakticky v kuse, ale zvládl i dvanácti kilovou dvouleťačku :-)

 

Ester Bezděk

 

Šátky Omnifera MOM z naší nabídky:

NajduZboží.cz