Čika a Tulda, Kapitola III - Tulda Láska

Milé děti,

Čiku už znáte. Teď je na řadě poznat jejího kamaráda Tuldu Lásku. Dovolte nám ho představit. Sám je trochu stydlivý před cizími lidmi. O to víc má ale srdce otevřené, když vás pozná.

Tulda je neskutečně milé zvířátko, které každého svého kamaráda a blízkého objímá, hýří pozitivismem a dobrou náladou. Pro ty, co by nevěděli a báli se zeptat - pozitivismem znamená, že má v hlavě pořád jen dobré myšlenky a věří, že všechno dobře dopadne - to jen tak:) Miluje všechno živé a rád pomáhá druhým. Miluje přírodu a rád se vydává na výlety do ní. Má v ZOO totiž svoji tajnou chodbu ven, kudy pravidelně utíká objevovat blízké okolí. Ale o tom si povíme zase jindy.

U nás v EBUU se na něho vždycky těšíme. Je na nás a vůbec na všechny a všechno okolo moc laskavý. Kdybyste viděli, jak s láskou opečovává každou věc, která přichází smutná od svých dětí a teprve si hledá nové kamarády, naprosto byste ho milovali. Zkrátka a dobře  se tulí k preloved kouskům, protože z nich cítí lásku předchozích majitelů a představuje si, jak zase udělají radost někde jinde. Velmi ho zajímají fakta z přírody. Moc rád načerpává slunce, pozoruje vítr ve větvích stromů a poslouchá, co mu říkají (ano, i stromy totiž mluví).

Tuleň byl už v pradávných dobách považován za symbol proměny. U Inuitů, což jsou Eskymáci žijící ve sněhu a zimě, byl poslem bohů a duší zemřelých předků. Skvěle tedy zapadá do role proměny věcí, které už byly milované k těm, které zase milované budou. U nás v EBUU je na pravém místě, protože by se kvůli dětem a lásce rozdal. Jak už jsme říkali, jsme rádi, že ho máme!

Příště už nás zase čekají společná dobrodružství o Tuldovi a Čice. Co myslíte, že podniknou? Řekněte mamince, anebo tatínkovi, co si myslíte, že budou příště dělat. Já si myslím, že by to mohlo mít něco společného s prázdninami? :)

Milé děti, další příběh o Čice a Tuldovi bude na světě zase za týden. Do té doby si můžete vymalovat jejich omlovánky, které vám maminka s tatínkem můžou vytisknout doma nebo v práci. Krásné dny a těšíme se zase na vás!

shoptet4

stáhněte si omalovánku o Tuldovi

 

NajduZboží.cz