Pro mámy. S láskou EBUU.

 

IMG_2402Každý z nás si někdy něco půjčil. Byla to normální věc, kterou nás rodiče učili už v dětství: „Zdeničko, dej tu hračku Honzíkovi. To není hezký, když to chceš jen pro sebe.“ Když jsem byla malá (vážně už používám stařecké poučné hlášky?!), chodili jsme do knihovny půjčovat si knížky. Se spolužáky jsme si vyměňovali svačiny – jednou mám víc já, zítra budeš mít víc ty. „A ty máš housku s Nutellou? Vyměním!“ V pubertě jsme si pak kamarádkama půjčovaly oblečení, abychom nemusely trapně chodit na diskošky pořád v tom samém. Dneska? Maximálně si s přáteli navzájem půjčíme zajímavou knížku (a za pár let přemýšlíme „Komu jsem ji jenom půjčila?“).

 

Kam se sdílení vlastně podělo? Kritiku konzumní společnosti slyšíte poslední dobou na každém rohu. Všichni nadávají jak je to hrozný a nechutný. Ale málokdo jí dokáže opravdu odolat. A tak, jak stárneme, nakupujeme a nakupujeme a propadáme jí čím dál víc.

Četla jsem názor, že chceme věci vlastnit, protože si myslíme, že nás to udělá šťastnými. Nebo ještě lépe - že to udělá šťastné naše blízké. Ale ruku na srdce. Opravdu jste byla plná štěstí, když jste si koupila (nebo jste si nechala koupit) tu poslední kabelku? A jak dlouho vám ten pocit štěstí vydržel? Většinou tak do té doby, než jste zjistila, že vám k ní ve skříni vlastně nic neladí nebo než jste na Pinterestu našla ještě úchvatnější, že? ;)

Od té doby, co máme syna, jsem si uvědomila, co je to opravdové a nepodmíněné štěstí. Je to jiskra, která se nečekaně zažehne uprostřed totální banálnosti. A ta jiskra se navíc vrací. Naprosto nečekaně a nepodmíněně. A rozhodně nemá nic společného s nově koupenou věcí.

Stačí, když se vaše dítě nahlas zasměje legrácce, co děláte, když sní jídlo, se kterým jste se vařila (kdo mě zná, ví, že tohle je opravdu nečekané slovní spojení), nebo když se vám hluboce podívá do očí.

Většina žen si projde mateřstvím a návrat toho čirého dětského štěstí pozná. A přesně pro ně jsem vytvořila EBUU. Tyhle mámy totiž místo toho, aby měsíc co měsíc běhaly s dětmi po obchoďácích, s nimi běhají po parcích a po lesech. Tyhle mámy místo trávení volných chvíl, kdy dítě spí, nevyhledávají a neprodávají dětský věci na internetu. Tyhle mámy si totiž místo toho sednou, čtou si a třeba si i nalakujou nehty. Nebo založí vlatní byznys ;)

 

Takže mámy, s láskou na vás myslí EBUU.

NajduZboží.cz