Moje péče o problematickou pokožku

Mateřství není pro naše tělo a častokrát ani pro naši duši prča. Můžu vám přísahat, že každá z nás si něco řeší. Dřív jsem si myslela, že jsem snad jediná. Kolem mě o tom nikdo nemluvil. Všechny mámy byly (anebo se spíš tvářily, že jsou) v sedmým nebi. Miminko ťuťu ňuňu, nový byt, dovolené, skvělej život, žádný pracovní naplnění (to samozřejmě neplatí pro každou, ale mě to vážně chybělo).

Mě postupně začalo dohánět uvědomění, že takhle jsem si to nepředstavovala. Všichni kamarádi včetně přítele někam chodili a já často zůstávala sama doma. Každý den stejný, každá noc stejná. V noci jsem vstávala k plačícímu miminku a říkala si "Panebože, já mám fakt dítě! A takhle už to bude do konce života!"

Takhle jsem si nepředstavovala ani rodičovství ani partnerství. Moc mi v tom tehdá nepomohla ani psycholožka, která mi řekla "Zvykejte si. Jak myslíte, že žijou ostatní? Všichni žijou stejně. Jsme dospělí." Hmmm... všechno mě to dohánělo a já to zazdívala. Až mě moje tělo upozornilo na to, že je čas se tomu postavit čelem a žít ten život v lásce k sama sobě. Cesta trvala tři roky. A ještě pořád trvá. A každý den je lepší a lepší. Začít se ale musí s tím, co nás trápí nejvíc. Pro mě to byl obrovský zánět obličeje, se kterým si žádný doktor nevěděl rady. Jak jsem nad ním po roce zvítězila a co vám doporučuju, že mi pomohlo?:

  • klasická západní medicína - v mém případě už bylo opravdu potřeba lékaře. Pomohli mi až ve třetí ordinaci, kde si nade mnou sedlo konsilium lékařů a předepsali mi léčbu,
  • terapeutka/koučka, která mě nechala nahlížet do své duše s odstupem a zodpovědností za svůj vlastní život,
  • čínská medicína a celostní medicína - platí, že čínská medicína je skvělou prevencí. Bohužel se na ni obracíme až v momentě, kdy máme problém. Velmi mi pomohla jako podpůrná léčba ke kortikoidům a retinoidům. Bylinky mi pomáhali uvnitř i venku,
  • přírodní kosmetika - neustále jsem byla odkazována na chemické masti. Doplňovala jsem je o přírodní kosmetiku a už několik let používám jenom tu. A to mi predikovali, že chemické léčivé masti budu muset používat do konce života.

S odstupem času můžu doporučit ještě pár skvělých věcí:

  • smích - směj se co to jde. Smích nás povznáší a vytváří v nás pocit bezpečí a štěstí,
  • přátelé - trav čas s lidmi, se kterými se vzájemně nabíjíte, podporujete a se kterými se dokážete ze srdce zasmát,
  • myslete pozitivně - představujte si, že váš problém je už vyřešený a máte pleť jako dětskou prdelku. Co si vaše myšlenky myslí, bere mozek a tělo za realitu,
  • čas pro sebe - dělejte si čas pro sebe. Ne na terapeutku, ne na doktora, ale na sebe. Nalakujte si nehty, jděte ke kosmetičce (pokud to váš stav dovoluje), do kina, přečtěte si knihu, jeďte sama na víkend na chatu nabrat síly,
  • čas na partnera - mít spolu společné chvíle nejen jako rodiče je opravdu velmi důležité, nepodceňte to.

 

Ale teď zpátky k té přírodní péči. Každé z nás nevyhovuje to stejné. Každá z nás je jiná. Berte tedy jako moje doporučení pouze jako zušenost jedné ženy, která toho zkusila mraky:)

 

~ R Á N O ~

Každý den začnu opláchnutím obličeje studenou vodou, pak si ho umeju mýdlem BLACK AS MY SOUL (EBUU) - je to mýdlo s černým uhlím na mastnou a problematickou pokožku. Hodně vysušuje, takže je potřeba se brzy namazat. Já používám bylinkovou mast z včelího vosku s pampeliškou a sedmikráskou od Esence bylin. Na to si dám make-up, anebo taky ne a běžím do práce:

 

~ V E Č E R ~

Opět si umeju obličej mýdlem BLACK AS MY SOUL (EBUU), oči odlíčím bio kokosovým olejem. Někdy se namažu přírodní variantou Q10 od Saloos a namažu se bylinkovou mastí s pampeliškou a sedmikráskou.

 

~ J E D N O U   T Ý D N Ě ~

Jednou týdně si promasíruju obličej masážním kartáčkem na obličej z koňských žíní (EBUU). Pleť je pak prokrvená a napnutá. Chce to ale opravdu dělat večer, protože celý obličej je chvilku dost červený:)  Po namasírování opláchnu studenou vodou a namažu krémem.

Jednou týdně také používám guashu, kterou namasíruji obličej a jeho kontury. Tu svou jsem koupila u Beloved a je z onyxu, který přináší klidnou energii.

Jednou týdně také používám masku na obličej. Nejraději mám ty od Inlight - čokoládovou či Super-Food-Mask (EBUU), která je neskutečně vyživující.

 

Pro ty z vás, kteří preferují video před čtením, jsem nahrála krátký 8 minutový (roz)hovor:)

 

 

 

 

 

NajduZboží.cz