Co si sbalit do porodnice?

Návrh bez názvu (7)Snad každé nastávající mamince se do příprav těhle ordinérních věcí moc nechce. A když narazí na poporodní vložky zhrozí se a až pak začne pátrat, co se to vlastně těsně po porodu děje. Ne s miminkem, to už má dávno nastudované. Ale s jejím vlastním tělem.

V našem seznamu nenajdeš žádné marketingové zbytečnosti. Pouze věci, které budeš opravdu potřebovat. A abys je nebalila jen tak, alespoň základně Ti u některých z nich vysvětlíme, k čemu slouží.

Hned v úvodu je dobré si říct, že je potřeba si připravit dvě tašky – jednu na sál na dobu bezprostředně okolo porodu a jednu na oddělení šestinedělí. Díky dvěma taškám nebudeš muset mezi stahy prohrabávat jeden obří bágl a hledat na jeho dně pití, které jsi tam dala před dvěma měsíci.

V tomhle článku se budeme věnovat věcem, co sbalit pro sebe. V závorce vždycky najdeš, do které tašky je přibalit:

 

1. Mateřské vložky (na sál)

V momentě, kdy porodíš, začne se Tvá děloha pomalu zmenšovat a vracet se na své původní místo. Na konci šestinedělí bude stejně velká, anebo jen o něco větší než před otěhotněním. Při zavinování dělohy vycházejí z těla tzv. očistky, což je směs krve krevních sraženin a zbytků plodových obalů.

Proto jsou důležité speciálně vyvinuté mateřské vložky. Mají větší absorbční vlastnosti a zároveň jsou prodyšné, což je důležité kvůli ráně. Je také důležité, aby byly z přírodních materiálů. Snad všechny cítíme, že vybělená chemie na takhle citlivém místě není to pravé ořechové?

Pokud se chceš inspirovat EBUU předvýběrem, můžeš klinout TADY.

2. Mateřské kalhotky (na sál)

Ty nejmíň sexy kalhotky, jaké si dokážeš představit. Jsou to ale ty nejefektivnější spoďárky, jaké budeš mít. Díky nim, bude celá oblast rodidel dýchat a nebude se zapařovat.

Je fajn pořídit si pratelné kalhotky a né ty jednorázové. Stačí ti jich pak méně a nevytváříš zbytečný odpad.

Pokud se chceš inspirovat EBUU předvýběrem, můžeš klinout TADY.

3. Vložky do podprsenky (šestinedělí)

Když se Ti začne tvořit mléko, prsa se nalejou a často něco vyteče ven. Je to jak lahev, která úplně nedoléhá :) Nemusíš se trápit. Časem se úniky sníží. Do té doby je ale potřeba používat vložky do podprsenky. Zachytí přebytečnou tekutinu, která by jinak nasákla do oblečení.

Na trhu najdeš celou řadu vložek do podprsenky. Osobně se přimlouvám za ty pratelné. Je to stejně pohodlné a máš jistotu, že v tom není chemie, protože znáš své prací prášky a navíc nepřiděláváš planetě další odpad.

Pokud se chceš inspirovat EBUU předvýběrem, můžeš klinout TADY.

4. Dvě kojící podprsenky (šestinedělí)

Tohle spodní prádlo by Tvým nalitým prsům mělo dát pořádnou podporu. Jednou to určitě oceníš :D

Pokud se chceš inspirovat EBUU sortimentem, můžeš klinout TADY.

5. Tři kojící košile (jedna na sál, dvě na šestinedělí)

Je dost možné, že se v noci budeš hodně potit, anebo se ušpiníš. Je proto fajn si sbalit kojící košile alespoň tři. Nemusíš kupovat žádné speciální. Kup si třeba klasické košile na spaní, které se vepředu zapínají na knoflíčky. Budeš je nosit ještě spoustu let potom. Uvidíš:)

6. Župan (na sál)

Pro případ chladu a až budeš potřebovat na chodbu (ukázat miminko, na kontrolu, atd.)

7. Pantofle (na sál)

Ty je vlastně dobé si vzít dvoje. Jedny normálně na pokoj a na chodbu. Můžou to být Tvoje domácí bačkory. A pak nějaké gumové do sprchy. Nemusíš kupovat žádné speciální. Sbal si s sebou třeba letní žabky.

8. Dva ručníky (pokud budeš mít možnost sprchy, vezmi je už na sál)

Proč dva? Jeden je na tělo a druhý na intimní partie. Neměly by se Ti pomíchat, aby sis nezanesla prsa něžádanými bakteriemi a třeba i nějakou infekcí.

9. Balzám na bradavky (šestinedělí)

Ne všechny maminky ho potřebují, ale je dobré ho mít připravený. Balzámy intenzivně podporují namáhané bradavky, hojí je a promazávají v případě popraskání.

Určitě se vyplatí si ho nechat i později doma. Hlavně v šestinedělí se mohou vyskytnout různé problémy.

Naše doporučení máš opět TADY.

10. Toaletní papír (šestinedělí)

Některé nemocnice vyžadují, aby si pacientky přinesly vlastní toalentí papír. Buď si jednoduše sbal, co máte doma, anebo si dopřej péči navíc. Pokud nechceš v tuhle chvíli používat chemii, vyplatí se investovat do ekologického toaletního papíru. Do porodnice stačí dvě role.

Pokud se chceš inspirovat EBUU předvýběrem, můžeš klinout TADY.

11. Běžné hygienické potřeby (šestinedělí)

Nezapomeň si v těch přípravách sbalit vlastní zubní kartáček, pastu a všechny ktémy, které používáš. Včetně těch na strie – ještě se budou nějakou tu dobu hodit, než se kůže vrátí na své místo!

12. Těhotenskou průkazku (na sál)

13. Občanku (na sál)

14. Kartičku zdravotní pojišťovny (na sál)

15. Oddací list (na sál)

16. Prohlášení o určení otcovství (na sál)

17. Svůj rodný list (na sál)

18. Nabíječku (šestinedělí)

19. Kapesníky (na sál)

20. Časopis (šestinedělí)

21. Gumičku do vlasů (na sál)

22. Léky, co běžně užíváš (šestinedělí)

 

Pokud bys měla nějaké další otázky, neváhej se na nás obrátit na naši sekci "POROD" a nás samotné, anebo třeba na naši partnerskou porodnici v Neratovicích.

 

Hodně štěstí do těch nejtěžších, ale přitom nejkrásnějších chvil!

 

Kristýna a EBUU

NajduZboží.cz